Upješno realizovana prva humanitarna inicijativa crkavica.me

Upješno realizovana prva humanitarna inicijativa crkavica.me

Upješno realizovana prva humanitarna inicijativa crkavica.me – Ko čini dobro, dobro mu se vraća! Humanitarna inicijativa crkavica.me koju je pokrenula NVO MMNE zajedno sa volonterima i članovima ove NVO podijelila je pomoć na 24 adrese na teritoriji opština Bijelo Polje i Podgorica.

Seida Džafić koordinatorka crkavica.me programa istakla je da su putem društvenih mreža krajem decembra pokrenuli kampanju. Sa ciljem da sakupe korištenu obuću i odjeću da bi je kasnije distribuirali porodicama kojima je u hladnim zimskim danima pomoć najpotrebnija. „Veliki broj nas u svom domu ima stvari koje su djeca prerasla. Odjeću i obuću koju više ne nosimo, a u dobrom je stanju i može nekome koristiti.

Obično ne znamo šta da radimo sa tim stvarima i nerijetko završi pored kontejnera. Zar nije bolje proslijediti te stvari nekome kome su stvarno potrebne. Nekome ko će se obradovati njima i kome ćemo makar na kratko izmamiti osmjehe zadovoljstva jer posjeduju određeni komad odjeće. Zbog svega ovoga smo i pokrenuli akciju i tom prilikom imali trideset dva donatora koji su dobrovoljno dali odjeću, obuću, tašne, posteljinu, ćebad, igračke, dječiji bicikl, dječiji krevetac.

Upješno realizovana prva humanitarna inicijativa crkavica.me

Donatori su uglavnom bili iz Bijelog Polja i Podgorice, ali imali smo i donatore iz Berana, Bara i Perasta. Proces sakupljanja smo sproveli u saradnji sa našim volonterima i kolegama uključenim u realizaciju projekta sjever.me. S obzirom da oni svakog četvrtka distribuiraju poljoprivredne proizvode na teritoriji cijele Crne Gore. Ukupno je sakupljeno oko 350 kilograma, odnosno 1 045 komada obuće i odjeće.

Ostao nam je skoro nov krevetac za bebu za koji nemamo dušek, pa koristimo priliku da informišemo građane ako je nekome potreban da ga možemo već danas donirati. Članovi naše organizacije će kupiti novi dušek.’’ Džafić je iskoristila priliku da se zahvalim humanim i odgovornim građanima koji su svojom donacijom podržali ovu akciju. Aida Idrizović zadužena za logistiku ove akcije istakla je da su sakupljene stvari, svi zajedno, nas 10, sortirali po polu i veličini. Zatim distibuirali za dvadeset četiri porodice, u zavisnosti od veličine odjeće koja im je potrebna i veličine obuće. @crkavica.me