VELIKA ZAINTERESOVANOST MLADIH ZA RADIONICU KREATIVNE FOTOGRAFIJE

VELIKA ZAINTERESOVANOST MLADIH ZA RADIONICU KREATIVNE FOTOGRAFIJE

U okviru projekta „Mladi novi svijet“ realizovana je edukativna radionica iz više oblasti, a protekle sedmice održana su predavanja Kreativne fotografije. Radionica pruža mogućnost mladima da kroz teorijski i praktični dio nauče nešto više o fotografisanju. Takođe o obradi fotografije, kao i da sami naprave niz fotografija zajedno sa predavačem Slavkom Kojovićem.

“Zadovoljstvo mi je što sam bio predavač na ovakvoj radionici. Nesebično sam se trudio da prenesem svoje znanje na učesnike ove obuke. Velika je zainteresovanost mladih da nauče da fotografišu i obrađuju fotografije. Dio njih će vjerovatno pokrenuti svoj biznis, zato su ovakve radionice jako bitne za njih. Pružaju im se mogućnosti da nauče nešto što će im koristiti, s obzirom da je sad vrijeme u kojem kako se kaže ako se nešto nije fotografisalo, nije se ni desilo. Fotografija im je bitna za promociju svega što urade. Vjerujem se da će se mladima pružati još ovakvih radionica”, saopštio je Kojović.

VELIKA ZAINTERESOVANOST MLADIH ZA RADIONICU KREATIVNE FOTOGRAFIJE

Ovoj kreativnoj radionici prisustvovalo je oko 20 učesnika. Osim obuke svaki od njih je dobio mogućnost učestvovanja u konkursu za najbolju fotografiju. Pobjednika očekuje vrijedna novčana nagrada.

Sa nama je svoje iskustvo podijelio Stefan Stanišić. On je jedan od učesnika konkursa koji je istakao da je radionica upotpuniila njegovo znanje i da će mu koristiti za dalji rad.

“Obuka je bila onakva kakvu sam i očekivao. Duži period se bavim fotografijom ali sam i pored toga naučio mnogo novih stvari koje će mi sigurno koristiti u mom daljem radu. Siguran sam da je obuka bila jako korisna svim učenicima koji su je pohađali. Drago mi je što smo ostvarili pravo da učestvujemo na konkursu za najbolju fotografiju gdje možemo pokazati sve što smo naučili. Nadam se da će u budućnosti biti jos sličnih radionica gdje će se otkriti neki novi talenti koji su do sada možda bili skriveni”, kazao je učesnik Stefan Stanišić.

VELIKA ZAINTERESOVANOST MLADIH ZA RADIONICU KREATIVNE FOTOGRAFIJE

NVO MMNE od svog osnivanja akcenat stavlja na mlade i talentovane ljude. Na rad sa njima i pružanje podrške u razvoju intelektualnih kapaciteta. Na taj način se stvara povoljan ambijent za njihov razvoj i promociju.

Projekat ,,Mladi novi svijet” koji se bavi otkrivanjem i njegovanjem talenata u cilju stvaranja podloge te razvoj intelektualne elite naše države. Ona će svojim znanjem i zalaganjem biti pokretačka snaga našeg društva i države. Projekat sprovodi NVO MMNE, a finansiran je od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.