ZA ČLANSTVO U EU POTREBNA POLITIČKA VOLJA I PROMJENE

ZA ČLANSTVO U EU POTREBNA POLITIČKA VOLJA I PROMJENE

Danas je na početku ulice Slobode NVO MMNE instalirala dva promo pulta, slova sa sloganom “YES EU” i simbole Evropske unije.


“Tradicionalno i ove godine okupili smo se ovdje na gradskom trgu na ul. Slobode da obilježimo 09.Maj – Dan Evropske Unije.

ZA ČLANSTVO U EU POTREBNA POLITIČKA VOLJA I PROMJENE


„Nevladina organizacija Multimedijal Montenegro (MMNE) iz Bijelog Polja već godinama kao jedan od najvećih promotera Evropske Unije na sjeveru Crne Gore. Na ovaj način želi da podsjeti građane da je važno da stremimo prema tom cilju, prema ujedinjenju u zajednicu evropskih naroda, naravno, za sve to potrebno je mnogo više od ovog događaja kao što je naš, a to je prije svega politička volja, potrebno je da se promijene neke loše i ružne navike u našoj državi, da se poštuju zakoni, da svi imaju jednaka prava i jednostavno na taj način možemo pokazati da smo spremni, na taj način ćemo sigurno biti punopravni članovi EU. Danas smo u saradnji sa Evropskom kućom iz Podgorice obezbijedili oko 40ak poklona koje smo podijelili našim građanima i na taj način još jednom skrenuli pažnju da i u Bijelom Polju proslavljamo 9.Maj – Dan Evropske unije“, kazao je Željko Đukić.


NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) je na svojstven način u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima i raspoloživim ljudskim resursima obilježila 09. Maj – Dan EU.


Prema riječima Željka Đukića, predsjednika NVO MMNE ovo je bio njihov kreativan način da skrenu pažnju medija, građana i prolaznika kako bi obilježili 9. Maj dan EU. Evropske integracije su među prioritetnim ciljevima NVO Multimedijal i već skoro 10 godina u kontinuitetu rade na promociji Evropske Unije. Današnji događaj finasirala je NVO Multimedijal Montenegro iz sopstvenih sredstava, a dio poklona koji je podijeljen zainteresovanim građanima donirala je Evropska kuća iz Podgorice.


„Na ovaj način želimo da građanima približimo proces eu-intergracija, povećamo informisanost i utičemo na svijest o važnosti procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, kao i o benefitima za našu državu koje pruža EU. Dodatna motivacija bila je i 9. Maj, važan datum koji se obilježava u svim zemljama članicama EU ali i na više lokacija u Crnoj Gori’